2021-07-15 10:44:27• hírek • hirado.hu / MTI

Legóhoz hasonló fegyvert dobtak piacra

Valódi fegyverhez készült színes legókocka-borítás keltett felháborodást az Egyesült Államokban. Az amerikai cég által kínált módosítás ellen, amellyel legó játék pisztolyhoz hasonló külsőt adnak egy igazi pisztolynak, a dán játékgyártó is tiltakozott.

A utahi Culper Precision nevű cég tájékoztatása szerint a Glock 19-es fegyver „testreszabásával”  készülő Block 19 a lövősportok tiszta élvezetét emeli ki. A fegyverek ellen kampányoló szervezetek felelőtlennek és veszélyesnek nevezték a terméket. Emlékeztettek arra, hogy az Egyesült Államokban emelkedik a gyerekeket is érintő fegyverbalesetek száma, tavaly több mint száznegyvenen vesztették így az életüket.


Egy amerikai nonprofit szervezet, amely a fegyverek ellenőrzése és a fegyverekkel szembeni erőszak ellen szól, közölte, hogy a Block 19 miatt kapcsolatba léptek a dán Lego-csoporttal, amely ezután levélben követelte a legókocka-borítás gyártásának beszüntetését. A Culper Precisions szerint azért döntöttek a Block 19 piacra dobása mellett, hogy megmutassák, a lőfegyver mindenkié, és felelősen birtokolni és használni a lőfegyvereket valóban élvezetes tevékenység. Hozzátették, hogy csak az vásárolhat lőfegyvert, akinek törvényes engedélye van rá.


A gyártó cég elnöke, Brandon Scott azt mondta a Washington Postnak, hogy miután ügyvédjével tárgyalt, arra jutott, hogy enged a Lego kérésének. A Block 19-et azóta eltávolították a cég weboldaláról.


Az Egyesült Államokban törvénytelen olyan gyerekjátékot előállítani, amely pontosan úgy néz ki, mint egy valódi lőfegyver, de arról nem rendelkezik a szabály, hogy fegyvergyártó nem készíthet játékra hasonlító valódi pisztolyt.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: